Iepure cu masline

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2013 | 7896 vizualizari

 

O mancare absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • pentru fragezirea carnii:
  •  200 ml otet;
  •  1 l apa;
  •  1 lingurita rasa cu sare
  • pentru mancarica:
  •  1.5 kg carne iepure;
  •  3-4 cepe;
  •  putin ulei (pentru rumenit carnea);
  •  2 foi de dafin;
  •  10 boabe piper negru;
  •  1/4 l suc de rosii (sau o lingura cu varf de bulion) - optional;
  •  1 lingurita cu varf de faina;
  •  4 linguri vin alb;
  •  3-4 felii de lamaie (fara coaja);
  •  1/2 lingurita mustar;
  •  150 gr. masline;
  •  putin cimbru;
  •  putin usturoi pisat (optional)
  •  3-4 l apa (cat sa acopere carnea)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu masline:

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora.

Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet.

Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa rece cat sa o acopere putin si o lasam sa fiarba 30 minute. Dupa aceea adaugam ceapa calita anterior, piperul, sarea, foile de dafin, amestecam si mai lasam la fiert inca 30 minute.

Adaugam maslinele intregi si sucul de rosii.

Lasam sa fiarba inca 30 minute in cratita semiacoperita, apoi adaugam vinul alb, cimbrul, mustarul, feliile de lamaie, usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece.

Verificam daca s-a fiert carnea si oprim focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

23.03.2013, 23:44

COSTEO 1

25.08.2013, 17:15

wow foarte bun ,bun la favorite cu ea

Krystyan Trendy 1

05.07.2014, 12:30

ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure pe pat de cartofi